top of page
Insulation

Door de hoge gasprijzen en de stimuli van de overheid om over te stappen naar hernieuwbare energie zitten zonnepanelen in de lift.

De overheid stimuleert het gebruik van zonne-energie door middel van subsidies en belastingvoordelen. Door te investeren in zonnepanelen kunt u profiteren van deze voordelen en zo uw investering sneller terugverdienen.

Zonnepanelen

Als u op zoek bent naar een duurzame manier om uw energierekening te verlagen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen, dan zijn zonnepanelen een uitstekende optie. Met zonnepanelen kunt u zonne-energie omzetten in elektriciteit voor thuisgebruik. In dit artikel ontdekt u de voordelen van zonnepanelen en hoe u kunt investeren in deze duurzame energiebron.

De voordelen van zonnepanelen voor thuisgebruik

Zonnepanelen bieden verschillende voordelen voor thuisgebruik. Ten eerste bespaart u geld op uw energierekening door minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet. Daarnaast zijn zonnepanelen een duurzame keuze, waardoor u uw ecologische voetafdruk verkleint. Bovendien hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig en gaan ze vele jaren mee.

Het installatieproces van zonnepanelen

Het installeren van zonnepanelen kan een goede investering zijn voor uw woning, maar het proces kan intimiderend lijken. Het goede nieuws is dat veel bedrijven gespecialiseerd zijn in het installeren van zonnepanelen en u kunnen helpen bij het hele proces. Van het kiezen van de juiste zonnepanelen tot de installatie en aansluiting op uw woning.

Grote flexibiliteit en aangenaam comfort in alle seizoenen

Investeren in zonnepanelen is een slimme keuze als u geld wilt besparen op uw energierekening en uw ecologische voetafdruk wilt verkleinen. Door gebruik te maken van de subsidies en belastingvoordelen van de overheid kunt u uw investering nog sneller terugverdienen. Neem contact op met een specialist in zonnepanelen om te ontdekken welke opties het beste bij uw woning en budget passen.

Man in Suit Signing

Op welke subsidies heeft uw klant recht?

Vandaag komen verschillende subsidies en premies in aanmerking voor uw renovatie. Deze subsidies kunnen wel voor alle gewesten verschillend zijn.

Voor Vlaanderen

Voor het Brussels gewest

Voor Wallonië

Het btw-tarief op werken die tot voorwerp hebben de levering met plaatsing van warmtepompen in woningen – voor woningen van minder dan 10 jaar – wordt verlaagd van 21% naar 6% vanaf 1 april 2022 tot en met 31 december 2023.

Voor de belangrijkste toepassingsvoorwaarden

bottom of page